Avantatges de tornar a ser Estat

Catalunya ja ha estat una Nació-Estat. Cal saber com funcionaven les Corts Catalanes, la gran expansió de la Confederació catalana per la mediterrània, que tenia Cancelleria, arxiu, jutges, tribunals, exèrcit, moneda pròpia, el primer banc central, ambaixadors i signava contractes internacionals Tot això va durar set segles, fins a la guerra de Successió i l’aplicació del decret de Nova Planta, que ho destrossà tot.

En les sessions dels cursos de formació política de l’escola Caràcter que impartiré, analitzarem  els avantatges de tornar a ser Estat en tots els sentits i el fet de com tenir un Estat a favor pot facilitar el desenvolupament de Catalunya en tots els vessants tant econòmica, com política i social. No com ara que tenim un Estat, l’estat espanyol, a la contra.

Veurem les megaregions, en especial l’Eurosunbelt i l’EURAM, i el seu potencial de creixement.

Contemplarem  les estratègies de futur, quin model econòmic volem, quin pot ser l’enfocament de Catalunya, l’opinió dels experts i el guany fiscal.

El resultat hauria de ser que l’assistent als nostres cursos desenvolupi un raonament crític, sàpiga que Catalunya ja era una Nació-Estat que va perdre aquesta condició per la força de les armes i que, ara que la majoria del poble català vol tornar a ser Estat, tingui els arguments per defensar-ho.

Jaume Vallcorba (formador de Caracter.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *